Rebarborovo- jahodová hrnčeková bublanina SCD
Rebarborovo- jahodová hrnčeková bublanina SCD
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
6 vajec
1 hrnček mletých orechov
1 hrnček strúhaného kokosu
1 hrnček kokosového mlieka
1/2 hrnčeka medu
1/2 hrnčeka kokosového oleja /masla/
1 hrnček rebarbory nakrájanej nadrobno
1 hrnček nakrájaných jahôd
2 PL kokosovej múky na obalenie ovocia
1 ČL škorice
1 ČL sódy bicarb.
Postup:
Rebarborové stonky očistíme škrabkou, nakrájame na malé kúsky, jemne posolíme a necháme na sitku odkvapať prebytočnú vodu.
Vajcia oddelíme a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame, pridáme kokosovú smotanu a postupne med, roztopený kokos.olej /maslo/,orechy, kokos, škoricu,
sódu bicarb., sneh z bielkov a vylejeme na vymastený a kokosovou múkou vysypaný plech. Rozmer 30×42 cm. Nakrájanú rebarboru a jahody dáme extra do misy,
poprášime kokosovou múkou a rovnomerne rozložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 min. pri 170 st.
Po upečení necháme vychladnúť, až potom krájame.